WordPress bra på användbarhet?

Det är ju lite ironiskt att denna blogg ska ha ett av sina huvudspår berörandes användbarhet när mina försök igår att få in en bild via WordPress gränssnitt krånglade oerhört. Jag har gått datateknisktgymnasium, pluggat programmering och design och jobbar just nu med utformning av grafiska gränssnitt så min datavana är det inget fel på. Igår när jag hade installerat bloggen på mitt webhotell via ftp skulle jag skriva mitt inlägg Wikipedia runt halsen skulle jag lägga in bilden. Hur jag än gjorde så kom bilden aldrig in. I flash(!)-gränssnittet som wordpress slängde upp åt mig fanns 4 inmatningsfält, 3 knappar och 4×2 radiobuttons. Av allt detta var enbart titelfältet markerat med * vilket brukar indikera att det fältet måste fyllas i. Men det kom inte upp nån bild. Inte i mitt redigeringsfönster, inte i förhandsvisningen och inte när jag publicerade den. Inte heller nu när jag valt en bild för att se hur inmatningsfältet såg ut lyckas jag se en bild i mitt “visuella” redigeringsfönster. Istället ser jag en rektangel med en symbol som skulle kunna tolkas som en bruten länk till en bildfil. I dokumentationen hittar jag inget vettigt heller. Det står något om att man ska trycka på “Skicka till redigeraren” men i mitt fönster finns bara “uppdatera” och “avbryt” och inget av dem producerar det resultat jag vill ha.
Men när ni tittar i inlägget så finns det en bild där. Hur gick det till? Jo, jag laddade uppbilden på servern i en nyskapad mapp med ett ftp-program och skrev sedan in koden för bilden för hand i html redigeringsfönstret. Och härmed måste jag citera Sverker Olofsson: “Ska det vara så?”

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.